Home
Up
Rotterdam
New York
Chicago
Mexico City
Los Angeles
Vancouver
Anchorage
Honolulu
Wellington
Sydney
Hong Kong
Tokyo
Singapore
New Delhi
Rotterdam (nogmaals)
Schiphol
Mumbai
Reisbeelden

#8: HONOLULU

Aankomst: vrijdag 12 november

Draaidag 14 november

Aloha en welkom in Hawaii. Een feestelijk en romantisch onthaal zoals je dat altijd op de televisie en in film ziet. Na een lange reis vanuit Canada had ik me daar echt op verheugd. Niets bleek echter minder waar want bij aankomst op Honolulu Airport verdwenen we in de massa van goedkope toeroperators families en Hawaii bloesjes. Niks een aloha onthaal gewoon een keiharde werkelijkheid waarmee we vanaf het begin af aan al niet zoveel te maken wilden hebben. Onze werkelijkheid: Geen Aloha onthaal.

Een taxi brengt ons naar het Outrigger Surf Hotel in Waikiki. De volgende ochtend via een omweg erachter gekomen dat onze lokatie vanaf een balkon zou zijn in een van de duurste hotels van Hawaii Het Sheraton Waikiki Beach Hotel. Ook daar was het een must om in de lobby te zitten en om mensen te bekijken. Het is onbeschrijfelijk.

De rest van onze vrije dag besteden we aan winkelen en rondkijken. Het weer was zeer veranderlijk, het was zonnig maar er hingen grote wolken, het waaide hard (fris) en met grote regelmaat vielen er druppels en regende het voor een paar minuten. Het toerisch winkelen viel verveelde al vrij snel dus besloten we, na een half uur aan het zwembad te hebben gezeten (te koud), die middag naar de bioscoop te gaan. Een dinofilm in het IMAX in 3D, erg leuk. Een overheerlijk Italiaans pasta buffet als diner paste helemaal in het Hawaii plaatje waarin we waren beland. Met ‘gezellige’ mensen, ‘gezellige’ muziek en een ‘gezellige’ bediening. Tijd om te gaan slapen.

De lokatie is natuurlijk ideaal: In de pyama de camera buiten klaar zetten en dan filmen. Geen lokale productie persoon die bij ons was en dat was best wel lekker voor een keer. De hele dag heel relaxed op het balkon gezeten, genoten van het uitzicht en van wat er beneden allemaal plaats vond, een ware dagtaak. Aan het einde van de middag er plotseling achter gekomen dat we niet de volgende dag zouden vliegen maar dezelfde avond. Ik heb toen snel mijn koffer gepakt en die naar Jan’s hotel gebracht. Gefilmd tot de zon onder was, nog even iets gegeten en toen op weg naar het vliegveld.

MvdW

Door naar Nieuw Zeeland