Home
Up
Rotterdam
New York
Chicago
Mexico City
Los Angeles
Vancouver
Anchorage
Honolulu
Wellington
Sydney
Hong Kong
Tokyo
Singapore
New Delhi
Rotterdam (nogmaals)
Schiphol
Mumbai
Reisbeelden

#4: MEXICO CITY

Aankomst: woensdag 3 november

 Draaidag 4 november

Een mooi verhaal hadden we bedacht in het vliegtuig: Jan was een schilder en ik was een student en we waren op reis voor...... Het complete verhaal bleek overbodig we werden nauwelijks gecheckd. 'Whats in the bag?', 'Films, Sir', 'Open it!....its OK'. Gemakkelijker dan dat kon haast niet.

Op het vliegveld worden we opgewacht door een kleine Mexicaan; Emmanuel Cabare. Later blijkt hij eigenlijk een Fransman te zijn die vanaf zijn zevende jaar in Mexico woont.

Het is heerlijk weer en dat stemt ons meteen vrolijk. Emmanuel heeft een prachtige lokatie gevonden op een dak van een gebouw midden in het centrum van Mexico City. Het dakterras is volledig prive en afgeschermd van het drukke leven beneden op straat en er is zelfs een toilet. We zullen dus ook niet op onze spullen op hoeven te letten. De rest van de middag besteden we aan een toeristisch bezoek aan de Basilica de Guadalupe, een grote Kathedraal.

 

Voor het diner  gaan we naar een restaurant in het red light district van Mexico City. Het restaurant ziet er erg netjes uit en wordt voornamelijk verlicht door twee gigantische televisies waarop voetbal te zien is. De Mexicaanse gerechten zeggen ons niet veel dus vragen we een vertaling aan Emmanuel. Hij vertaalt de kaart en we bestellen wormen en  cactus met champions. Nee het is geen spelfout ik heb een worm gegeten en Jan heeft een bord met wormen gegeten. Na dit smakelijke voorgerecht hebben we ons tegoed gedaan aan heerlijke Tortillas en toen was het  tijd om terug te keren naar het hotel want de afspraak voor de draaidag is om 5 uur.

 

Donderdag 4 oktober: De draaidag

Het is het behoorlijk fris buiten (5 C) en het voelt alsof we weer terug zijn in Chicago. Het duurt een hele tijd voordat de temperatuur een beetje aangenaam wordt. De camera staat goed geinstalleerd en we maken ons op voor een dagje dakterras. Rond het middag uur ik het harstikke warm en krijgen we een lekker (rood) kleurtje. Heerlijk zo'n dag in de zon. De camera doet goed zijn werk en de stad volgt als een routine zijn dag zoals hij dat elke dag doet. Wij genieten volop en beseffen ons dat we ons in een unieke situatie bevinden.

 

Jose, onze chauffeur.

 

 

Onze chauffeur Jose.

Meer foto's Fotoalbum

Volgende bestemming: Los Angeles.

MvdW