Home
Up
Rotterdam
New York
Chicago
Mexico City
Los Angeles
Vancouver
Anchorage
Honolulu
Wellington
Sydney
Hong Kong
Tokyo
Singapore
New Delhi
Rotterdam (nogmaals)
Schiphol
Mumbai
Reisbeelden

#2: New York

Aankomst vrijdag 29 oktober                                           

  Draaidag 30 oktober 

Alles is goed geregeld en ik breng een lange dag door naast de camera. Enkele uitstapjes naar een Frans cafe 'Le Gamin' verderop daargelaten.

Aan het begin van de ochtend, na de schemer, kwam er plotseling een enorme mist aanwaaien die het hele zicht op Manhattan blokkeerde. Toch hebben we doorgedraaid en twee uur later dook eerst de brug en daarna de stad weer op.

Vagabond Films was onze lokale produktiemaatschappij. Dit zijn eigenaar Lorenzo Benedick (voorgrond) en produktie-assistent Thomas Vulliez.

Aan het eind van de middag raakte ik in gesprek met Dave Kliman, fotograaf. 1 NY Dave Kliman.JPG (29412 bytes) Hij maakt tienduizenden foto's om zogenaamde photomosaics te maken. Met behulp van een speciaal daarvoor geschreven computerprogramma stelt hij uit duizenden gedigitaliseerde foto's een nieuwe foto samen. Hier laat hij ons een op doek afgedrukte Empire State Building zien dat is samengesteld uit foto's van andere wolkenkrabbers en stadsgezichten.

Kliman vertelde ook dat zijn broer ooit voor zijn Super-8 camera een intervalometer heeft gebouwd met een maximale intervaltijd van 18 jaar......

1 NY Hallow Beaut&B Mask.JPG (40912 bytes)Op onze laatste avond in New York gaan we naar de Halloween Parade. Voor Madelon is dit de eerste avond want ze is vanmiddag gearriveerd uit Amsterdam.

Dit feest is heel uitbundig en wat mij betreft veel leuker dan Carnaval. Ik mag het donkere en lugubere dat Halloween kenmerkt wel.

Fietsen in NY ?

Onze volgende bestemming is CHICAGO

JW