Home
Up
Rotterdam
New York
Chicago
Mexico City
Los Angeles
Vancouver
Anchorage
Honolulu
Wellington
Sydney
Hong Kong
Tokyo
Singapore
New Delhi
Rotterdam (nogmaals)
Schiphol
Mumbai
Reisbeelden

#11: TOKYO

Aankomst: woensdag 24 november

Draaidag 25 november

 

Bij aankomst op het vliegveld in Japan is zowel Tokyo als het vliegveld zelf niet te zien; het is mistig!!!! Niet echt heel erg gunstig. We worden opgehaald door Kayo Yamawaki. Tokyo blijkt meer dan ander half uur bij het vliegveld vandaan te liggen en met de spits kunnen we op nog wel langer rekenen. Tokyo en het landschap van en naar het vliegveld doet op de een of andere manier erg aan Nederland denken. Met name de haven van Rotterdam en Station Sloterdijk zijn duidelijk te herkennen, alleen dan in Japan.

Het is al donker als we in Tokyo stad aankomen. Het businessdistrict van Tokyo waar we zullen draaien ligt er mooi verlicht bij. Er is echter een klein probleem en dat is dat er nog geen lokatie bekend is. Er moet dus worden gezocht, dat wordt onze eerste zelfstandige recce. Best een benauwd idee omdat er binnen 10 uur gefilmd moet gaan worden, we nog willen slapen en de lokatie is nog niet bekend is. We bekijken verschillende mogelijkheden en komen uiteindelijk terug bij de eerste lokatie, een hotelraam. Dat is natuurlijk wel een beetje riskant aangezien het deze avond ook nog regende. Als dat op de draaidag gebeurt kunnen we de spetters niet wegwissen. En het filmen vanaf daken is in deze stad wrijwel verboden. Volgens Kayo lukt dat alleen echt beroemde fotografen en filmers.

Om 22.00 kunnen we met een gerust hart een hapje gaan eten want ook dat moet gebeuren. We belanden in een eetgelegenheid in een kelder. Omdat de menulijst in het japans is gaat de ober mee naar buiten naar het ‘gerechten-foto-bord’ bij de ingang. Daar wijzen we aan wat we denken dat ons zal smaken. Heerlijk gegeten, maar wat is Tokyo duur!!!!! Als we weer naar het hotel gaan is de mist gelukkig weggetrokken en is het helder. We hopen op een mooie draaidag.