Home
Bestemmingen
Who is Madelon
Techniek
Who is Jan
English

Mijn naam is Jan Wich. Voor deze klus (zo noemen we onze opdrachten groot en klein....) heeft Vos Films mij gevraagd in een aantal rondom de wereld Time Lapse shots te draaien. Dit is voor een commercial die in 2000 op TV te zien was.

Cameraman Peter de Bont reisde met Jan Bout  met dezelfde opdracht door een ander deel van de wereld.

Ik ben cameraman en werk voor de meest verschillende opdrachtgevers. Drama, documentaire, bedrijfsfilms, commercials. En als specialisme film ik ook onderwater. In Nederland komt dat niet veel voor, helaas, maar het is altijd bijzonder om te doen.

In 1982 studeerde ik af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en begon toen als camera-assistent. Deed veel speelfilms en commercials. Gaandeweg ben ik ook meer gaan draaien en besloot drie jaar geleden definitief het meetlint aan de wilgen te hangen.

Deze opdracht vond ik zeer bijzonder. Al hadden we een strak schema, toch kregen we telkens een vleugje van het andere land mee. De lokaal door Vos Films ingehuurde lokatie-scouts of productiemensen waren onze gidsen.

Hoewel het mag lijken dat een hele dag op een plek waar in verder voor wat het shot betreft weinig hoef te doen, zijn het in het geheel geen vervelende dagen geweest. We hadden gezelschap, laptop, boeken en soms een heerlijke warme zon. En natuurlijk waanzinnig leuke bestemmingen!

dolfin@xs4all.nl

JW